Byznys

Svěřte čištění vířivky odborníkům

s set=UTF-8″>

Vířivka, neboli vířivá vana, se v mnoha ohledech liší od bazénu zvláště v souvislosti s údržbou a péčí o kvalitu vody.
Přípravky bazénové chemie – klasická bazénová chemie je určena pro nádrže, kde teplota vody nepřekračuje 26 stupňů Celsia. Ve vířivkách teplota stoupá vysoko nad 30 stupňů, většinou koresponduje s teplotou lidského těla, aby byla procedura účinná. To je však zásadní pro udržování její optimální čistoty. Za těchto podmínek se výrazně snižuje účinnost chlorových tablet, dále se jedná o velmi malé objemy nádrží, kde by bylo problematické stanovit přesnou koncentraci desinfekčních prostředků. Pokud bychom použili chlóru naopak více, koupel v přechlorovaném bazénu poškozuje vrchní vrstvu pokožky epidermis, jsou napadány sliznice, dochází k dráždění očí a projevuje se to i nepříjemným zápachem.

venkovní vířivka

Bromová chemie nebo kyslíkové tablety – namísto chlóru se častěji používá brom, který je termostabilní i při vyšších teplotách. Vhodnou alternativou je také aktivní kyslík, který způsobuje oxidační reakci i při velmi vysokých teplotách, a pokud je dávka správně stanovena, nedráždí pokožku, nezpůsobuje červenání a pálení očí a snesou jej i alergici.

Další podpůrné přípravky – pro optimální využití desinfekčních prostředků je nutné nejprve zkontrolovat a upravit pH, případně snížit tvrdost, dalšími často využívanými prostředky jsou odpěňovače a u venkovních nádrží algicidní přípravky proti výskytu vodních řas. K odstranění zákalu a velmi jemných nečistot pak slouží vločkovače.

vířivka

Čištění je namáhavý proces

Údržba bazénů je snazší také díky jejich jednoduché konstrukci, pro vířivky však platí odlišná pravidla. Nečistoty se totiž usazují i v potrubí, které tvoří složitý komplex technického zařízení, a jestliže jeho očistu podceníme nebo nezvládneme, podobá se tento proces boji s větrnými mlýny Dona Quijota. V mnoha případech se vyplatí svěřit čištění vířivky servisvirivychvan.cz odborníkům.